Kaare klint

Arkitekt & Designer

Faderen af moderne, dansk design

Designer Kaare Klint (1888-1954)

Kaare Klint anses for at være fader til moderne dansk design. Han har tegnet ikoner som Faaborgstolen fra 1914, Safaristolen fra 1933 og møbler til den Danske Pavillons receptionsområde på Verdensudstillingen i Barcelona i 1929. Som søn af arkitekten Peder Vilhelm Jensen-Klint fik Kaare Klint allerede i en ung alder arkitektur tæt ind på livet. Men det var især som møbeldesigner og underviser, han satte sit præg på dansk designhistorie.

Kaare Klint var med til at grundlægge Kunstakademiets Møbelskole i 1924. Som docent og senere professor inspirerede og formede han en generation af Danmarks mest prominente møbeldesignere og arkitekter, herunder Hans J. Wegner, Mogens Koch, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm. Disse skulle senere bane vejen for dansk designs guldalder fra begyndelsen af 1940’erne.

(kilde; Carl Hansen & Søn)

Vælg din model

Herunder ser du de mest kendte møbeldesigns fra Kaare Klint. Klik på dit design og kontakt os, hvis du ønsker at få dit møbel ompolstret. Hvis du ikke kan finde netop dit møbel herunder, så kontakt os. Så finder vi sammen en pris.

Model: Sofa KK4118

Kaare Klint designede KK4118 sofaen i 1930. Basen består af otte ben i mahogni med X-formede tværforbindelser. De skrånende armlæn med messingfarvede møbelnegle giver denne sofa et elegant touch.

Ombetrækning af SOFA KK4118:

Bestil et prisoverslag her >

Model: Sofa KK4118-s

Kaare Klint designede KK4118s sofaen i 1930. Basen består af otte ben i mahogni med X-formede tværforbindelser.

Ombetrækning af SOFA KK4118-s:

Bestil et prisoverslag her >

Model: KK37580 | DEN RØDE STOL

Den Røde Stol KK37580 blev tegnet af Kaare Klint i 1927 og høstede international anerkendelse, da den blev præsenteret på det daværende Kunstindustrimuseet i København og den danske pavillon på Verdensudstillingen i Barcelona i 1929.
Kilde ( Carl Hansen & Søn)

Ombetrækning af DEN RØDE STOL KK37580:

Bestil et prisoverslag her >

Vælg Designer

Børge Mogensen

Børge Mogensen

Finn Juhl

Finn Juhl

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Poul Kjærholm

Poul Kjærholm

Kontakt Os

Benyt dig af formularen forneden med din forespørgsel, beskriv hvad du har af ønsker, hvilket møbel det drejer sig om og upload eventuelt et billede for at hjælpe os med at vurdere arbejdet. Du kan nemt uploade et billede ved at trække og slippe dit billede, eller klikke på ‘gennemse’ og vælge dit billede. Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.