Poul Kjærholm

Møbelsnedker & Arkitekt

Designer Poul Kjærholm (1929 – 1980):

Uddannet snedker i Hjørring i 1949 og afgang fra Kunsthåndværkerskolen i 1952. I 1955 blev han lærer på Kunstakademiets Møbelskole og blev i 1976 udnævnt til professor efter Ole Wanscher.

Poul Kjærholm var med sit minimalistiske formsprog og brug af stål, glas og læder en fornem dansk repræsentant for den internationale funktionalisme; samtidig var Poul Kjærholm dybt forankret i dansk møbeltradition.

Blandt de mange også udenlandske udmærkelser kan nævnes Lunning-prisen i 1958 og Eckersberg Medaljen i 1960.

Vælg din model

Herunder ser du de mest kendte møbeldesigns fra Poul Kjærholm. Klik på dit design og kontakt os, hvis du ønsker at få dit møbel ompolstret. Hvis du ikke kan finde netop dit møbel herunder, så kontakt os. Så finder vi sammen en pris.

Model: PK 80 DAYBED

PK80 daybed blev designet af Poul Kjærholm i 1957

Ombetrækning af PK 80 DAYBED:

Bestil et prisoverslag her >

Model: PK 9 STOLEN "TULIPANSTOLEN"

PK 9 Stolen er designet af Poul Kjærholm i 1960. Den kaldes også ”Tulipanstolen”. Stolen har fået sit kaldenavn på grund af dens specielle form. Stolens fod er, hvad der giver dens unikke udtryk.

Ombetrækning af PK 9 STOLEN, “TULIPANSTOLEN.:

Bestil et prisoverslag her >

Model: PK 22 LÆNESTOL

Designet af Poul Kjærholm i 1956. PK 22 Lænestolen er et af Poul Kjærholms største mesterværker. Stolens profil er inspireret af Poul Kjærholms afgangsprojekt ved Kunsthåndværkerskolen i København. 

Ombetrækning af PK 22 LÆNESTOL:

Bestil et prisoverslag her >

Model: PK 31 serien

PK 31 serien er designet i 1958, Serien består af en lænestol og 2-3 persons sofaer.

Ombetrækning af PK 31 SERIEN:

Bestil et prisoverslag her >

Model: Pk 26 HÆNGESOFA

Hængesofa i fladstål med ryg & sæde i læder designet af Poul Kjærholm i 1956. Igen et klassisk og minimalistisk møbel, som Poul Kjærholm er kendt for. Sofaen, der i øvrigt er sammensat, er enkelte moduler på hver 70 cm.

Ombetrækning af PK 26 HÆNGESOFA:

Bestil et prisoverslag her >

Vælg Designer

Kaare Klint

Kaare Klint

Børge Mogensen

Børge Mogensen

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Finn Juhl

Finn Juhl

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner

Kontakt Os

Benyt dig af formularen forneden med din forespørgsel, beskriv hvad du har af ønsker, hvilket møbel det drejer sig om og upload eventuelt et billede for at hjælpe os med at vurdere arbejdet. Du kan nemt uploade et billede ved at trække og slippe dit billede, eller klikke på ‘gennemse’ og vælge dit billede. Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.